top of page

Nieuws en Deadlines

Statuten aanpassen aan de Nieuwe Wetgeving 

De wet van 23 maart 2019 voert het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen in. De nieuwe regels zijn van toepassing op vzw’s opgericht vanaf 1 mei 2019. Op bestaande vzw’s zijn de regels van toepassing vanaf 1 januari 2020. 
Zijn de statuten van jouw vzw nog niet aangepast aan de nieuwe wetgeving? Je hebt nog even tijd maar beter vroeger dan later dus neem gerust contact op met een van onze werknemers hiervoor!

Contact:              Ga naar 'over ons'
Deadline:            vóór 01/01/2024
Tip:                     als je binnenkort nog wijzigingen wilt doen in je statuten,                                             kan je alles in één keer doen en hoef je maar één keer te betalen.

Levensfasemodel - Socius

Aan de hand van een tool proberen wij inzicht te krijgen op de levensfase waarin onze verenigingen zich bevinden. Wij zijn de tool beginnen gebruiken in 2022 en proberen al onze verenigingen in kaart te brengen, intussen hebben een 20-tal verenigingen de tool ingevuld samen met ons. Onze streefdoel is dat wij eind 2022 al onze verenigingen in kaart kunnen brengen om de evolutie van onze verenigingen te kunnen opvolgen en bij te sturen waar nodig. Heb jij de tool nog niet ingevuld? Maak een afspraak met één van onze medewerkers.

Contact:              Ga naar 'over ons'

Interessante links

Socius

Steunpunt voor sociaal-cultureel werk

VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie  is als overheidsbestuur bevoegd voor stedelijk beleid, cultuur, jeugd, sport, onderwijs, vorming, studentenzaken, welzijn, gezondheid en gezin. 

Koning boudewijnstichting

Op zoek naar manieren om je project te financiëren? Neem dan zeker een kijkje tussen de projectoproepen van de Koning Boudewijnstichting. Wie weet zit jou thema er wel tussen!

Plug into Brussels

Organiseer je een activiteit of project in Brussel? 

Elke vzw of feitelijke vereniging kan een projectvoorstel indienen en een subsidie aanvragen. De projectsubsidie bedraagt maximaal 5.000 euro.

Zaalzoeker - stad Gent

Op zoek naar een betaalbare zaal voor jouw evenement? 
Via onderstaande link kan je een groot aanbod terugvinden van stadszalen en privézalen in Gent.
LINK

Samen aan Zet

Organiseer je een activiteit of project in Gent dat mensen samen brengt? Laat je extra ondersteunen door de subsidie Samen aan Zet.

 

 

Vrijwilligerswerk

Wist je dat je als vzw gratis een vrijwilligersverzekering kan afsluiten? 
Via volgende link vind je alles over vrijwilligerswerk.
LINK 

bottom of page